USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TOKAT BİLSEM`DE ÖĞRENCİLERİN  İHTİYAÇLARINA UYGUN ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

TOKAT BİLSEM`DE ÖĞRENCİLERİN  İHTİYAÇLARINA UYGUN ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR
24-06-2021 10:36
Google News

 

Millî Eğitim Bakanlığınca karnelerin 18 Haziran`da dijitaltamda erişime açılmasının ardından, okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştiriliyor. 2 Temmuz`a kadar devam edecek olan etkinliklere öğrenciler yoğun katılım gösteriyor.

 

Bu kapsamda okul öncesi, ilkokul vetaokullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda etkinlikler düzenleniyor.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 21 Haziran-2 Temmuz arasında okul öncesi, ilkokul vetaokullarda yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin usul ve esaslarına göre bu tarihler arasında okulların kendi imkânları ile yapacakları etkinlikler başta olmak üzere yerel imkânlar ve diğer kamu kuruluşları iş birliğinde öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler planlandı.

 

 Bu etkinlikler, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda okula ve sınıfa özel düzenlenmelerle gerçekleştiriliyor.

 

İlimizde de karnelerin 18 Haziran`da dijitaltamda erişime açılmasının ardından okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli alanlarda etkinlikler başlatıldı.

 

Türkiye`de ilk kez Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen uygulama ile fiziksel ve işitsel aktivitelerle öğrencilerin pandemi yorgunluğu giderilmeye çalışılıyve öğrenciler çeşitli deneylerle yıl boyunca gördükleri dersleri uygulamalı olarak tekrar edebiliyor.

 

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye`de ilk olan uygulama kapsamında, Tokat Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)`e gelen öğrencilerin fiziksel ve işitsel aktivitelerle verimli zaman geçirmeleri de hedefleniyor.

 

Öte yandan BİLSEM`de öğrencilerin yorgunluklarını atmaları ve eğlenmeleri için müzik ve dans etkinlikleri de düzenleniyor.

 

2 Temmuz`a kadar devam edecek olan etkinliklere öğrenciler yoğun katılım gösteriyor.

+++++++++++

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
DDD
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ